.. vi ser bönder överallt, vi ser bönder överallt...

July 27, 2014  •  1 Comment

.. skanderade AIK-supportrarna när de för första gången gästade Falkenbergs IP den 20 Juli .. fyndigt och smart på sitt sätt.

 .. men grejen är att varenda bonde vet att man måste dränera sin åker, utifall det blir regn..!

Fotoupplevelsen vi väntat länge på är här, vi har diskuterat foto-vinklar och val av objektiv i det oändliga den senaste veckan. Redan säsongen 2013 pratade vi om att få fota på någon av de stora arenorna - då var det fortfarande bara drömmar. 

Jag blev upplockad klockan 09.00 på morgonen, Smålands stenar, Värnamo och E4 upp vidare mot mot Jönköping. I Ödeshög stannade vi för att äta kombinerad frukost och lunch. När vi satt på restaurangen kom supporterbussen från Falkenberg inrullandes på parkeringen utanför, och några av supportarna kom in på samma restaurang och några ord växlades. Vid två var vi framme i Stockholm och vi hittade fram till arenan relativt smärtfritt, vi körde fram till Gate 3 precis som fått beskrivet för oss genom ackrediteringen. En trevlig herre kom fram till oss när vi likt två vilsna "bönder" stod framför den stora gallerporten och funderade över vart vi nu skall. Är ni fotografer frågade mannen och svaret var självklart , parkeringstillståndet lämnades över och stålgrindarna öppnades och bilen kunde parkeras. Innan man kommer upp till själva arenan går man upp för en lång betongtrappa, ca 20 meter bred. Väl uppe på planen utanför arenan inser man hur stort det är, Friends Arena är helt klart en fräck arena rent arkitektoniskt.

Vi tycker om att vara i tid, så pass mycket god tid att vi får sitta och vänta en timma och ibland två för att bli insläppta. Idag är inget undantag, klockan halv tre är vi framme vid media ingången, 1,5 timme tills vi får komma in. Som fotograf blir man dock aldrig helt sysslolös utan vi gick omkring på den stora planen som två vilsna "bönder" och fotade de storslagna byggnaderna, dels arenan och dels de byggnader som omger arenan. 

Vid tre hörde vi första gången att "blir det någon match?" det var en supporter som ropade till en funktionär. Ingen vet i nuläget hur det blir, vid 15.40 dvs. tjugo minuter innan vi får tillträde kommer det ut en herre och säger att man vet fortfarande inte ifall det blir någon match. De släpper inte in någon från media innan de vet att det blir match, så vi sitter kvar utanför och väntar. Klockan 16.10 kommer han ut igen, och meddelar att matchen är inställd. Besvikelsen är givetvis fullständig, hur f-n kan en match i högsta ligan bli inställd på grund av regn? Sveriges modernaste arena, som dessutom är nationalarena klarar inte av ett skyfall. Det sjunker sakta in, vi skriver ut på facebook att det är inställt. Efter någon minut ringer FFF upp oss och vill ha bilder på "ett regnigt Stockholm". Himlen är blå, asfalten torr, och det är 25 grader i luften. Det finns inget regn att ta bilder på, det hela känns väldigt surrealistiskt. Det finns dock en stackars vattenpöl kvar ute på den stora planen, jag lägger mig ner på asfalten och håller kameran mot asfalten så att linsen kommer i nivå med vattnet. På så sätt skapar jag en känsla av att det är blött, mycket blött ..

Ytterligare ett tag fram kommer beskedet att det blir match, i morgon måndag klockan 19.00. Jaha, vist kan vi sitta utanför i en eller två timmar och vänta, men lite över ett dygn känns lite för mycket. Vi diskuterar flitigt hur vi skall göra, det finns tre alternativ. Det första är att åka hem till Falkenberg för att i morgon köra upp igen, det andra är att söka upp släktingar i stan att sova hos, och det tredje är att åka hem för att inte åka upp och fota matchen i morgon. Vi låtsades nog lite båda två när vi diskuterade det tredje alternativet, även om det är det mest förnuftiga. Vi hörde med våra respektive familjer som gav oss möjligheten att stanna kvar, genom en kontakt med en släkting ordnas sängplatser så vi kan bli kvar. Beslutet var med det taget, vi sover över i stora staden och tar nya tag i morgon.

... jag skulle tro att ca två timmar innan vi kommer in, sitter vi där utanför dörren där det står Media ... och njuter av solen igen ..

 

 


Comments

Magnus Wernersson(non-registered)
Kul och bra skrivet av er. Ni är verkligen tappra fotografer i fotbollen och Falkenbergs tjänst.
No comments posted.
Loading...
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June July (4) August September October November (2) December
January (2) February (1) March April May June July August September (1) October November December
January February (1) March April May June July August September October November December
January February (3) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December