Premiär för WTF:s " Soldier "

September 12, 2015  •  Leave a Comment

.. jag har gåshud över hela kroppen ..

.. sakta sakta ebbar tonerna ut och jag har hört Soldier på riktigt för första gången och jag fattar direkt att det här är ingen vanlig låt , plötsligt faller allting på plats och varje textrad får en betydelse på ett helt annat sätt än vad jag trodde från början och då hade jag höga förväntningar efter deras första video med nya sångaren Rasmus von Löhr - " All for nothing "

Jag står i en hage strax utanför Borås där inspelningen sker och hör i bakgrunden hur alla inblandade jublar och inte förrän i just den stunden inser jag tyngden och betydelsen av texten  - varje lite textrad , varje liten detalj får helt plötsligt en innebörd som sträcker sig en bra bit bortom en riktigt häftig låt , detta är nåt annat - texten är skriven med en försiktighet där varje nyans betyder något.
Både musik och text sitter som en käftsmäll men det som ändå förvånar mig är just jublet från alla inblandade i inspelningen och då mest alla föräldrar … det är inget vanligt ” nu jublar vi för att vara snälla-jubel ” utan det är utdraget och det är på riktigt ..

27062015-_J9V4460-Redigera27062015-_J9V4460-Redigera

Vi har hållit på sedan tidiga morgonen och i princip varenda scen har tagits om ett antal gånger bara för att fånga den där , just den där känslan eller uttrycket i just den raden där fraseringen ska ligga på exakt rätt ställe för att betydelsen inte ska gå förlorad , så håller vi på - scen efter scen och tagning efter tagning - men det är hela tiden brottstycken av något .. man anar bara ..

Då och där i hagen kunde jag inte tänka mig att texraderna skulle få ännu mer tyngd i och med vad som sen kom att hända i Europa.

27062015-_J9V5004-Redigera-227062015-_J9V5004-Redigera-2

Min del i det hela är att plåta ” behind the scenes ” och det känns riktigt bra att slippa stå för huvud-delen som denna dagen består av videoinspelning - filmningen sköts av Joel Nilsson och han är liksom mig själv från Falkenberg.

.. röken skingrar sig långsamt och jag märker att jag står och flinar för fullt samtidigt som jag applåderar ordentligt för detta var nåt jag inte räknat med - trots att jag hört musiken innan videon skulle spelas in så blev det en överraskning med vilken tyngd och frenesi Writing The Future levererar sin nya låt ” Soldier ” och det i en hage strax utanför Borås - tänk då när de kommer på en riktig scen.

27062015-_J9V3587-327062015-_J9V3587-3

Om detta var en käftsmäll levererat från en hage , vad ska de då inte leverera när de kommer på en riktig scen … det här ser jag fram emot och nu ska jag lyssna på " Soldier " igen!

Bandet består idag av Rasmus Löhr - sång , Simon Savén Östebo - Gitarr , Teo Sjögren - Bas och Rickard Berg - Trummor.

// Glenn Unger


Comments

No comments posted.
Loading...
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June July (4) August September October November (2) December
January (2) February (1) March April May June July August September (1) October November December
January February (1) March April May June July August September October November December
January February (3) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December