arkiv.falkenbergsbild.se | STCC kommer till byn

STCC kommer till byn

July 10, 2014  •  Leave a Comment

Helgen den 11 Juli till 13 Juli 2014 kommer jag att minnas många år framåt, det vet jag redan innan helgen har börjat. I lilla Ljungby en mil utanför Falkenberg ligger en av Sveriges absolut snabbaste motorbanor, den kallas ibland för Sveriges enda ovalbana. Det kommer att bli jobbigt, svettigt och helt fantastiskt kul, STCC är i byn! Vädret verkar ju också vara med oss, SMHI lovar oss 25 grader och sol, bara nu inte folk väljer stranden framför detta? 

Falkenbergs motorbana från ovan (2012) . Från luften ser man varför banan kallas för ovalbana, de skarpa kurvorna är få och bilarna får upp höga hastigheter.

Falkenberg har fostrat en del racerstjärnor, några av dem kommer till helgens tävlingar för att göra upp i sina klasser. En del slåss i högsta serien, och kör för viktiga poäng. Andra kör i mer prestigelösa, men ack så intressanta klasser. Fredrik Larsson är den största av dem alla, just nu är han faktiskt störst och bäst i Sverige..! Inför STCC racet i helgen leder han serien och kommer att köra för utökad ledning. Det skulle vara kul om många Falkenbergare kommer till Ljungby i helgen för att stötta och heja fram honom. Som Falkenbergare är åtminstone jag oerhört stolt över Fredriks framgångar. En förare som jag faktisk aldrig sett köra, men som kommer till banan i helgen är Marcus Annervi. Marcus kör i en klass som heter Renault Clio, det skall bli väldigt spännande att följa Marcus i helgen. Två förare som kanske inte slåss för de mest prestigefyllda priserna, men står för en stor del av behållningen denna helgen är far och son, Bengt-Åke och Jonas Bengtsson. Bengt-Åke kör en röd Ferrari Dino och Jonas en svart Ford Capri RS3100. Det kommer att bli tre dagar med mycket racing, tre dagar med mycket fotande. Tre dagar att minnas i många år framåt..!

 

Fredrik Larsson (2013) 

Bengt-Åke Bengtsson i sin röda Ferrari (2013)

Jonas Bengtsson (2013)


Comments

No comments posted.
Loading...
Subscribe
RSS
Archive
January February March April May June July (4) August September October November (2) December
January (2) February (1) March April May June July August September (1) October November December
January February (1) March April May June July August September October November December
January February (3) March April (1) May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December